Opšti uslovi najma

1PREUZIMANJE I POVRAT VOZILA
Vozilo Vam se predaje u opšte dobrom i voznom stanju, sa svom potrebnom dokumentacijom, kao i zakonski obveznim rezervnim dijelovima i opremom. Bilo kakve primjedbe na stanje vozila, morate nam uputiti odmah po preuzimanju odnosno pregledu vozila s našim uposlenikom, prije nego što je voženo s Vaše strane. Vozilo je cijelo vrijeme neotuđivo vlasništvo CN RENT A CAR-a i dostavljeno je u dobrom mehaničkom stanju.

OBVEZUJETE SE VRATITI NAM VOZILO SA SVIM DOKUMENTIMA, GUMAMA, ALATOM, REZERVNIM DJELOVIMA I OPREMOM U ISTOM STANJU KAO KOD PREUZIMANJA, NA DOGOVORENOM MJESTU I U DOGOVORENO VRIJEME. VOZILA SE IZNAJMLJUJU PO DNEVNOJ CIJENI U SKLADU S DOGOVORENOM TARIFOM, GDJE JEDAN DAN ZNAČI BILO KOJI PERIOD OD 24 SATA OD POČETKA UGOVORA O NAJMU. POSLIJE ISTEKA TOG VREMENA NAPLATITI ĆE SE DODATNI DAN.
2USLOVI KORIŠTENJA
Iznajmljeno vozilo mogu voziti osobe starije od 21 godine, koje posjeduju vozačku dozvolu najmanje 1 godinu. Iznajmljeno vozilo ne smije biti upotrebljavano, prometovati ili biti voženo:

a) od osobe koja nije navedena na ugovoru o najmu
b) za komercijalni prevoz osoba ili imovine ili podnajam
c) za guranje, vuču bilo kojeg drugog vozila, prikolice ili drugog objekta
d) za plaćeni prijevoz putnika i robe
e) za ispitnu (test) vožnju, takmičenje, brzinske probe ili trke
f) pod utjecajem alkohola, sredstava za smirenje, narkotika, sredstava za spavanje ili drugih ljekova
g) protivno saobraćajnim ili bilo kojim drugim zakonskim propisima
h) kada vozilo nije u voznom stanju ili je preoptereceno prekobrojnim putnicima ili prtljagom

Svako od navedenih ograničenja vrijedi za svaku upotrebu iznajmljenog vozila. CN RENT A CAR ne snosi odgovornost za bilo kakav gubitak ili oštećenje koje bi bilo prouzrokovano nepoštivanjem gornjih zabrana.
3PROMJENA ILI OTKAZIVANJE REZERVACIJE
Nakon što ste napravili rezervaciju dobit ćete odgovor kao potvrdu rezervacije, ako želite otkazati ili promjeniti rezervaciju nazovite na broj +387 66 11 08 00.

Ukoliko imate bilo kakve primjedbe i reklamacije na rad i uslugu CN RENT A CAR, kontaktirajte nas na e-mail: info@rentacarcn.com.
4PRODUŽENJE NAJMA
Kada najmoprimac želi produžiti najam, o tome mora 24 sata unaprijed obavijestiti CN RENT A CAR. U slučaju neispunjavanja ovog uslova, smatra se da je najmoprimac protivpravno prisvojio vozilo, te ga je CN RENT A CAR dužan prijaviti tužilaštvu.
5GORIVO
Gorivo nije uključeno u cijenu najma. Vozilo se dostavlja i mora biti vraćeno sa punim rezervoarom goriva. U protivnom se zaračunava naknada za punjenje goriva i gorivo koje nedostaje u rezervoaru po važećem cijenovniku.
6KVAROVI
Popravci ili zamjena dijelova vozila mogu se izvršiti samo u ovlaštenim servisima po prethodnom odobrenju CN RENT A CAR-a koja je vozilo dala u najam. Povrat troškova uz predočene račune servisa koje je popravak izvršilo i uz obavezno donošenje zamijenjenih dijelova. Ukoliko je popravak izvršen izvan servisa i nisu donijeti zamijenjeni dijelovi, troškovi se ne priznaju! Ako se kod vraćanja vozila ustanovi, da je bilo koji dio vozila ili opreme bio promijenjen odnosno izgubljen, stranci se naplati šteta u visini trostruke tržišne cijene promijenjenog ili izgubljenog dijela opreme koja vrijedi na dan vraćanja vozila.
7POŽAR ILI KRAĐA
Unajmljivač odgovara za gubitak ili štetu na unajmljenom vozilu, ako je do požara ili krađe došlo zbog krivnje ili zbog velike nemarnosti unajmljivača ili ako je unajmljivač na bilo koji način kršio odredbe ovog ugovora.
8NESREĆA
O svakoj nesreći mora se odmah obavijestiti najbliža Policijska stanica i poslovnica CN RENT A CAR koja je vozilo izdala. Potrebno je ispuniti poseban obrazac-izvještaj o nesreći i istog poslati poslovnici koja je izdala vozilo. Unajmljivač se obvezuje da će sarađivati sa CN RENT A CAR u istrazi i postupku odnosne nesreće. Ukoliko unajmljivač ne ispuni uslove iz ovog člana, dužan je troškove prouzročene nesreće snositi sam.
9GUBITAK VLASNIŠTVA
CN RENT A CAR ne odgovara za Vaše lično vlasništvo ili lično vlasništvo druge osobe, koju je ostavio u ili na iznajmljenom vozilu, servisnom vozilu ili poslovnim prostorijama CN RENT A CAR. Najmoprimac se potpisom ovog ugovora izričito odriče svakog zahtjeva koji bi proizašao zbog spomenutih gubitaka i sa njima povezanim štetama.
10SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJI
Najmoprimac odgovara za saobraćajne prekršaje i posle završenog najma. Obračun vrijedi poslije konačnog pregleda.
11MJESTO I NADLEŽNOST SUDA
UGOVOR O NAJMU I OPŠTI USLOVI NAJMA U SKLADU SU SA ZAKONODAVSTVOM REPUBLIKE SRPSKE. U SLUČAJU SPOROVA KOJI BI MOGLI PROIZAĆI IZ ILI U SVEZI S UGOVOROM O NAJMU ILI OPŠTIM USLOVIMA O NAJMU DOGOVORENA JE NADLEŽNOST SUDA U BIJELJINI.
12IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU LIČNIH PODATAKA
CN RENT A CAR se obavezuje pružati zaštitu ličnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su neophodni za ispunjenje naših obveza; informiše kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo uposlenicima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla. Svi uposlenici CN RENT A CAR i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Niste pronašli odgovor koji Vas zanima?

Kontaktirajte nas